No comments yet

Emlékezett és ünnepelt Tiszaszőlős…

 Október 22-én 15 órai kezdettel az iskola tornatermében emlékeztünk meg az 1956-os forradalom eseményeiről, hőseiről, majd elhelyeztük az emlékezés koszorúit a Szabadság téren. Az ünnepségen Kerekes András polgármester mondott ünnepi beszédet. Az előadó történelmi példákon keresztül mutatta be, hogy az elmúlt évszázadok alatt gyakran rákényszerültünk arra, hogy megvédjük szabadságunkat. Ebben a harcban kiemelkedő szerep jutott az ötvenhatosoknak, mert tetteik reményt adtak az elkövetkező évtizedek küzdelmeihez. Ma már azonban másról szól: eljött az összefogás ideje. Példájuk erősítsen abban, hogy történelmi tapasztalataikat okosan tudjuk felhasználni Magyarország felvirágoztatásában.

 Az általános iskola tanulói irodalmi műsor keretében emlékeztek a forradalom 58. évfordulóján. A műsort betanította Szűcs Sándorné és Szabó István. A gyerekekgondolatait Vígh Kamilla 6. osztályos tanuló így fogalmazta meg: Higgyük azt, hogy egy kicsit büszkébbek leszünk elődeink tetteire, egy kicsit mindig erősebbek, okosabbak összetartóbbak leszünk a mindennapokban, mert ez 1956 igazi üzenete.
Az iskolai ünnepség végén a gyerekek és a felnőttek a szemerkélő esőben átsétáltak a Szabadság térre, és megkoszorúzták a forradalom emléktábláját. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.
A fotókat Remek Anita készítette.

Post a comment