No comments yet

Az abádszalóki böllérverseny – a szőlősiek szemével

 Az idén kilencedik alkalommal rendezték meg Abádszalókon a böllérversenyt. Mi „alapító tagoknak” számítunk, hiszen már az elsőn is részt vettünk, sőt a zsűri különdíját is megkaptuk.
A március első hetében megtartott rendezvény nagy siker a látogatók körében, mert minden résztvevő csapat ki akart tenni magáért: a legjobb tudása szerint készített, hagyományos ételekkel csalogatta a látogatókat. A csapatunk tagjai (Gulyás Csaba, Paska Zoltán, Tolvaj László, Varga Zoltán, Leviczki Elemérné, Csíki Ferencné) is a szőlősi szokások szerint készítette el a disznótoros finomságokat. Sikerrel, mert 802 látogató kóstolta elégedetten a tárkonyos sertés ragut, a sült Kossuth-kolbászt, a hagymás vért és persze a hozzávaló pálinkát. A zsűrinek legjobban a véreshurka ízlett, amit oklevéllel is jutalmazott. Az idei rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, a kora tavaszi időben kellemes napot tölthettek a látogatók és a résztvevők a tiszaparti Abádszalókon. Külön is elismerésre méltó a szervezők profizmusa, amellyel ezt a kulturális és hagyományőrző fesztivált megvalósították.
A tiszaszőlősi portáról Debrődiné Zoboki Magdolna, Omiliák Melinda és Tolvaj Lászlóné készítette a fotókat.

Post a comment