No comments yet

Tisztelt Tiszaszőlősi Választópolgár!

Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától.

A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján Tiszaszőlősi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án( péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) l6 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Tiszaszőlősi  Helyi Választási Irodán  5244 Tiszaszőlős, Fő út 21.  (e-mail: hivatal@tiszaszolos.hu)

A mozgásában egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Tiszaszőlősi Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri. Mozgóurna iránti kérelem letölthető a Nemzeti Választási Iroda  (www.nvi.hu) honlapjáról vagy, a  http://www.nvi.hu/hu/ovi/content/onkval2014_kerelem_mozgourna.pdf linket beütve.

A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A kérelmet a Tiszaszőlős Helyi Választási Irodához 5244 Tiszaszőlős, Fő út 21.  kell benyújtani 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig.

A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját( régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és szerepel a névjegyzékben.

A személyazonosság igazolására alkalmas:

  • magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, régi könyvecske formátumú személyi)
  • magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány
  • magyar hatóság által kiállított vezetői engedély
  • magyar hatóság által kiállított útlevél, ideiglenes útlevél

A személyi azonosító igazolására alkalmas:

  • személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
  • hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről

A lakcím igazolására alkalmas:

  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • régi könyvecske formátumú személyazonosító igazolvány amennyiben a lakcímet tartalmazza

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.

Tiszaszőlős  település  szavazóköreinek címében a 2014. évi országgyűlési és önkormányzati választások óta változás nem következett be. A szavazókörök címe, és a szavazókörhöz tartozó utcák listája megtekinthető a www.tiszaszolos.hu  weblapon.

Tiszaszőlős,  2016. szeptember 14.

 

Post a comment