Kezdőlap

Tiszaszőlős weboldala
Meghívó Képviselő-testületi ülésre
2015. február 24. kedd 14:05
Tiszaszőlős Község Önkormányzat Képviselő- testületének ülését a Magyarország helyi önkor-mányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45. §-ában meghatározott feladatkörömben eljárva összehívom, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés időpontja: 2015. február 26. (csütörtök) 16:00 óra
Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozóterme, 5244 Tiszaszőlős, Fő út 21.

A NYÍLT ÜLÉS NAPIRENDI PONTJAI:

A napirendi pontok előtt: önkormányzati képviselők kérdései.

1) Napirend: A "Tiszaszőlős Község ivóvíz-minőségének javítása a derogáció keretében” című KEOP-1.3.0/09-11-2013-0078 azonosító számú projekt vállalkozási szerződésének 2. sz. módo-sítása.  
Előadó: Debrődiné Zoboki Magdolna jegyző

2) Napirend: A pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló önkormányzati rendelet megtárgyalása és elfogadása.
Előadó: Debrődiné Zoboki Magdolna jegyző

3) Napirend: A 2014. évi költségvetésről szóló 5/2014. (II.26.) rendelet módosítása. (Előirányzat módosítás.)
Előadó: Kerekes András polgármester

4) Napirend: Cafeteria szabályzatok megtárgyalása.
a) Tiszaszőlősi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői.
b) Tiszaszőlős Községi Önkormányzat közalkalmazottai és munka törvénykönyves munkavállalói.      
Előadó: Debrődiné Zoboki Magdolna jegyző

5) Egyéb kérdések.

A napirendek fontosságára és a szociális tárgyú önkormányzati rendelet megalkotási határidejére tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok.

Tiszaszőlős, 2015. február 19.

Tisztelettel:
Kerekes András s.k.     
polgármester
 
Karácsonyi hangverseny Tiszaszőlősön
2014. december 23. kedd 15:02
Évek óta hagyomány, hogy a településünk lakóit adventi hangversenyre hívja a község önkormányzata. Az idén is forralt bor várta a tornatermet zsúfolásig megtöltő közönséget. A  Fekete László Zeneiskola Alapfokú Művészeti  Iskola tanuló, tanárai és egykori diákjai fúvószenei hangverseny adtak Kerekes András igazgatóhelyettes, karnagy vezetésével. Az esten felléptek a Tiszafüredi Pátria Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncosai, akik nagy sikert arattak a karácsonyi ünnepkör népszokásaiból összeállított műsorukkal. A hangverseny végén a tiszaszőlősi Református Kamarakórus és a néptáncos gyerekek karácsonyi énekekkel zárták az estet, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a fellépőket.
 A fotókat Oláh Vince készítette.
 
Megjelent a Szőlősi Hírek legújabb száma
2014. december 23. kedd 15:04
Erre a hivatkozásva kattintva megtekintheti a Szőlősi Hírek legújabb számát >>
 
Tiszaszőlős díszpolgára: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő
2014. december 23. kedd 12:01
 Tiszaszőlős díszpolgára: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselőA 2014. december 21-én megtartott Hálaadó istentiszteleten Kerekes András polgármester bejelentette, hogy a képviselőtestület - elismerve Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, országgyűlési képviselőnek a magyar közéletben kifejtett munkásságát, Tiszaszőlős község önállóvá válásához adott támogatását, a községért végzett sokoldalú tevékenységét – részére a Tiszaszőlős Község Díszpolgára címet adományozza.
 
Majd méltatta a miniszter úr 25 éves közéleti tevékenységét, kiemelve a települést érintő törődését. Végül a község valamennyi lakója – idősek és fiatalok - nevében megköszönte a Tiszaszőlősért végzett munkáját és átadta a díszpolgári címet tartalmazó oklevelet és plakettet. A zsúfolásig megtelt, szépen felújított templom közönsége tapssal fogadta a bejelentést. Miniszter úr meleg szavakkal köszönte meg a község elismerését és örömét fejezte ki, hogy a település a közös munka során látványos fejlődésnek indult. Ezúton is gratulálunk, jó egészséget, kitartást kívánunk felelősségteljes munkájához.

 
Meghívó
2014. december 18. csütörtök 11:12
Utolsó frissités ( 2014. december 23. kedd 10:21 )
 
A karácsonyi ünnepek közeledtével tegyünk azért, hogy az ünnep szép, békés és meghitt legyen!
2014. december 05. péntek 11:02
Az ünnepi időszak tűzeseteinek kiváltó oka leggyakrabban az, hogy az égő mécseseket, gyertyákat, csillagszórókat a száraz fenyőfa vagy gyúlékony anyag közelében helyezik el. A keletkező lángok a különböző textíliákon, függönyön, éghető anyagokon keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. Az adventkor használatos koszorún és a fenyőfákon (karácsonyfákon) elhelyezett gyertyák, csillagszórók szintén nagy odafigyelést igényelnek. A díszítés során elhelyezett gyertyákat, csillagszórókat csak felügyelet mellett égessük, mielőtt a helyiségből kimegyünk, azokat oltsuk el!

A lakástüzek, illetve az azokból fakadó tragédiák elkerülhetőek a meggyújtott gyertyák, csillagszórók helyének körültekintő megválasztásával. Az adventi koszorúk esetében fontos éghetetlen anyagú alátétet használni, ezzel ugyanis megakadályozható, hogy a mécses, vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét. Célszerű az adventi koszorúk és fenyőfák közeléből minden gyúlékony anyagot eltávolítani, emellett figyelni kell arra is, hogy a mécsest, gyertyát, csillagszórót stabil helyre rakjuk, hogy ne dőlhessen fel, és ne eshessen le.

Ha mégis bekövetkezik a baj, azonnal hívjuk a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös  hívószámon, vagy a 112-es segélyhívó vonalon!

Karcag, 2014. december 01.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége

 
Tiszaszőlős Iskola Gyermekeiért Alapítvány alapítványi műsora
2014. november 25. kedd 19:00
A fotókat Remek Anita készítette.
 
 
Véradás Tiszaszőlősön
2014. november 23. vasárnap 22:42
 
Szociális szén rendelet
2014. november 23. vasárnap 22:40

Szociális szén rendelet - hirdetmény >>

Szociális szén rendelet melléklet >>

 
Önkormányzati hírek
2014. november 03. hétfő 11:02

Október 17-én Nagy Gáspárné a Tiszaszőlős Község Választási Bizottsága elnöke ünnepélyes keretek között átadta a megbízó leveleket a megválasztott polgármesternek, a községi, a roma és a görög nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek.

Az október 12-én megtartott önkormányzati választáson 5 évre Kerekes András polgármester kapott bizalmat, és az alábbi képviselők kerültek megválasztásra:

Községi önkormányzat: Oláh Vince, Szabóné Szegedi Edit, Anginé Szőnyi Eszter, dr. Árvai Péter, Muliterné Bertók Gyöngyi, Soltész András.

Roma nemzetiségi önkormányzat: Nagy Aranka, Nagy Vilmos, Rostás Gyuláné, Farkas Dóra.

Görög nemzetiségi önkormányzat: Czakó László, Borsós Ferenc László, Jakabné Széles Emese.

A megválasztott községi önkormányzat október 27-én tartotta első ülését, melyen részt vett Varga Tibor a Tiszafüredi Járási Hivatal vezetője is. Az ülés a polgármester és a képviselő-testület tagjainak eskütételével kezdődött. Majd titkos szavazással ismételten alpolgármesternek választották meg Oláh Vincét alpolgármesternek, és megállapították a két vezető tisztségviselő illetményét (tiszteletdíját) és költségtérítését.

A képviselőtestület 9 tagú állandó bizottságot (Pénzügyi, Ügyrendi, Szociális, Oktatási és Kulturális Bizottság) hozott létre és megállapította a tagok tiszteletdíját.

Az állandó bizottság önkormányzati képviselő tagjai: Szabóné Szegedi Edit, Muliterné Bertók Gyöngyi, Anginé Szőnyi Eszter, Dr. Árvai Péter, Soltész András.

Az állandó bizottság nem önkormányzati képviselő tagjai: Péntek Ferencné, Leviczki Elemér, Kerekes Andrásné, Tolvaj Lászlóné.

A képviselő-testület megbízást adott az állandó bizottságnak valamint az önkormányzat jegyzőjének, a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatára és a módosítási javaslat képviselő-testület elé történő beterjesztésére.

Az ülés végén Kerekes András polgármester szóban ismertette a település 2014-2019 évi gazdasági programját.

A képviselő-testületi ülés befejezése után az állandó bizottság is megtartotta első ülését.
 

 Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

A fotókat Remek Anita és Oláh Vince készítette.

 

Utolsó frissités ( 2014. november 03. hétfő 15:39 )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 109 - 120 / 315

Ma 2017. július 26. szerda, Anna és Anikó napja van.

 
Ivóvíz
 
Az okmányirodák működésével kapcsolatos információk:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok
 
 
Az okmányirodák eljárásaira alkalmazott nyomtatványok letöltése:
www.nyilvantarto.hu
 

 
Önkormányzat
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő-testület
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Közérdekű adatok
Helyi adózással kapcsolatos számlaszámok
Helyi iparűzési adó számla:70100073-11069100
Pótlék számla: 70100073-11069124
Gépjárműadó számla:70100073-11069083
Idegenforgalmi adó számla:70100073-11070399
Építményadó számla:70100073-11070076
www.it-nav.hu ZalaegerszegAllas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu Kupon torokszentmiklosallas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés szombathelyallas.hu
Google PageRank
Hírszolgáltatás

© 2017 www.tiszaszolos.hu - Tiszaszőlős község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint