Kezdőlap

Tiszaszőlős weboldala
Önkormányzati hírek
2014. november 03. hétfő 11:02

Október 17-én Nagy Gáspárné a Tiszaszőlős Község Választási Bizottsága elnöke ünnepélyes keretek között átadta a megbízó leveleket a megválasztott polgármesternek, a községi, a roma és a görög nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek.

Az október 12-én megtartott önkormányzati választáson 5 évre Kerekes András polgármester kapott bizalmat, és az alábbi képviselők kerültek megválasztásra:

Községi önkormányzat: Oláh Vince, Szabóné Szegedi Edit, Anginé Szőnyi Eszter, dr. Árvai Péter, Muliterné Bertók Gyöngyi, Soltész András.

Roma nemzetiségi önkormányzat: Nagy Aranka, Nagy Vilmos, Rostás Gyuláné, Farkas Dóra.

Görög nemzetiségi önkormányzat: Czakó László, Borsós Ferenc László, Jakabné Széles Emese.

A megválasztott községi önkormányzat október 27-én tartotta első ülését, melyen részt vett Varga Tibor a Tiszafüredi Járási Hivatal vezetője is. Az ülés a polgármester és a képviselő-testület tagjainak eskütételével kezdődött. Majd titkos szavazással ismételten alpolgármesternek választották meg Oláh Vincét alpolgármesternek, és megállapították a két vezető tisztségviselő illetményét (tiszteletdíját) és költségtérítését.

A képviselőtestület 9 tagú állandó bizottságot (Pénzügyi, Ügyrendi, Szociális, Oktatási és Kulturális Bizottság) hozott létre és megállapította a tagok tiszteletdíját.

Az állandó bizottság önkormányzati képviselő tagjai: Szabóné Szegedi Edit, Muliterné Bertók Gyöngyi, Anginé Szőnyi Eszter, Dr. Árvai Péter, Soltész András.

Az állandó bizottság nem önkormányzati képviselő tagjai: Péntek Ferencné, Leviczki Elemér, Kerekes Andrásné, Tolvaj Lászlóné.

A képviselő-testület megbízást adott az állandó bizottságnak valamint az önkormányzat jegyzőjének, a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatára és a módosítási javaslat képviselő-testület elé történő beterjesztésére.

Az ülés végén Kerekes András polgármester szóban ismertette a település 2014-2019 évi gazdasági programját.

A képviselő-testületi ülés befejezése után az állandó bizottság is megtartotta első ülését.
 

 Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

A fotókat Remek Anita és Oláh Vince készítette.

 

Utolsó frissités ( 2014. november 03. hétfő 15:39 )
 
Emlékezett és ünnepelt Tiszaszőlős...
2014. október 24. péntek 18:24
Október 22-én 15 órai kezdettel az iskola tornatermében emlékeztünk meg az 1956-os forradalom eseményeiről, hőseiről, majd elhelyeztük az emlékezés koszorúit a Szabadság téren. Az ünnepségen Kerekes András polgármester mondott ünnepi beszédet. Az előadó történelmi példákon keresztül mutatta be, hogy az elmúlt évszázadok alatt gyakran rákényszerültünk arra, hogy megvédjük szabadságunkat. Ebben a harcban kiemelkedő szerep jutott az ötvenhatosoknak, mert tetteik reményt adtak az elkövetkező évtizedek küzdelmeihez. Ma már azonban másról szól: eljött az összefogás ideje. Példájuk erősítsen abban, hogy történelmi tapasztalataikat okosan tudjuk felhasználni Magyarország felvirágoztatásában.
 
Az általános iskola tanulói irodalmi műsor keretében emlékeztek a forradalom 58. évfordulóján. A műsort betanította Szűcs Sándorné és Szabó István. A gyerekekgondolatait Vígh Kamilla 6. osztályos tanuló így fogalmazta meg: Higgyük azt, hogy egy kicsit büszkébbek leszünk elődeink tetteire, egy kicsit mindig erősebbek, okosabbak összetartóbbak leszünk a mindennapokban, mert ez 1956 igazi üzenete.
 
Az iskolai ünnepség végén a gyerekek és a felnőttek a szemerkélő esőben átsétáltak a Szabadság térre, és megkoszorúzták a forradalom emléktábláját. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.
 
A fotókat Remek Anita készítette.
Utolsó frissités ( 2014. október 24. péntek 18:35 )
 
Bursa pályázati kiírások
2014. október 14. kedd 17:31

A típusú pályázati kiírás >>

B típusú pályázati kiírás >>

 
A bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásának nyilvántartása a 210/2009. (IX.29.)...
2014. október 16. csütörtök 00:00
Utolsó frissités ( 2014. október 16. csütörtök 17:25 )
 
Szálláshely üzemeltetés Tiszaszőlős
2014. október 16. csütörtök 00:00
Szálláshely üzemeltetés Tiszaszőlős - a letöltéshez kattintson erre a hivatkozásra >>
Utolsó frissités ( 2014. október 16. csütörtök 17:24 )
 
Tiszaszőlős polgármester választás eredmény
2014. október 13. hétfő 07:44
Tiszaszőlős polgármester választás eredmény >>
 
Tiszaszőlős egyéni listás képviselő eredmény
2014. október 13. hétfő 07:43
Tiszaszőlős egyéni listás képviselő eredmény >>
 
Tiszaszőlős roma nemzetiségi eredmény
2014. október 13. hétfő 07:43
Tiszaszőlős roma nemzetiségi eredmény >>
 
Tiszaszőlős görög nemzetiségi eredmény
2014. október 13. hétfő 07:42
Tiszaszőlős görög nemzetiségi eredmény >>
 
Vigyázzunk a szén-monoxiddal!
2014. október 08. szerda 08:55
Ne adjunk esélyt a csendes gyilkosnak! Közeleg a fűtési szezon, még a fűtőberendezések beüzemelése előtt vizsgáltassuk felül a kályhákat, konvektorokat, kazánokat!

Az elmúlt téli-tavaszi időszakban (2014. január 1-től) összesen 15 riasztás érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei műveletirányításra szén-monoxid gyanúja miatt, kizárólag lakóépületekből, lakásokból jelezték, hogy szén-monoxid jelenlétére gyanakodnak. Az esetek többségében a jelzőberendezés riasztott, de volt, ahol rosszullétre panaszkodtak a lakók. Mindössze egy ember került kórházba ténylegesen szén-monoxid mérgezés gyanújával, Karcagon, halálos baleset szerencsére nem történt. A legtöbb riasztás munkaidő után, este érkezett, jellemzően ilyenkor van otthon a család, és ekkor üzemelik be a konyhai elszívókat, fűtőberendezéseket, bojlereket.

Megyei Tűzmegelőzési Bizottság arra figyelmeztet, hogy még a fűtési szezon előtt szakemberrel is vizsgáltassuk felül a fűtő, tüzelő berendezéseket!

Tartsunk be néhány egyszerű szabály!

A köznyelvben „csendes gyilkosnak” nevezett szén-monoxid veszélyessége abban rejlik, hogy színtelen, szagtalan, szervezetre gyakorolt hatásai (rosszullét, szédülés, hányinger, fáradtság) könnyen összetéveszthetőek más betegségek tüneteivel. Ez a gáz a beltérben leggyakrabban előforduló toxikus gáz, amely meggátolja a véráramban az oxigén szállítását.

Fontos azonban tudni, hogy a természetes szellőzésre minden lakótérben szükség van. Ezért már a nyílászáró kiválasztásánál figyeljünk a beépített szellőzőkre, de a legfontosabb, hogy rendszeresen gondoskodjunk friss levegőről otthonunkban.

Az időszakos és kötelező felülvizsgálatok, ellenőrzések elvégzését is bízzuk megfelelő szakképesítéssel rendelkező emberre. Tegyük lehetővé a kéményseprők rendszeres ellenőrzését, és a feltárt hiányosságok megszüntetéséről a lehető legrövidebb időn belül gondoskodjunk.
A szén-monoxid-mérgezés megelőzésének hatékony kiegészítő eszköze a megfelelően működő érzékelő berendezés. Elhelyezése és használata előtt mindig figyelmesen olvassuk el a csatolt tájékoztatókat, útmutatókat. Baj esetén azonnal hívjuk a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon!

Utolsó frissités ( 2014. október 08. szerda 08:55 )
 
Az I. világháború tiszaszőlősi áldozataira emlékeztünk
2014. szeptember 26. péntek 10:49

Tárogató hangja hívogatta a tiszaszőlősieket 2014. szeptember 23-án délután a Szabadság térre. Az I. világháború kitörésének 100. évfordulóján a háborúban elesett és eltűnt közel hétszázezer honfitársunkra emlékeztünk az 1925-ben felavatott emlékmű előtt. A köszöntő után Zelei Gábor színművész verset szavalt, majd Kerekes András polgármester és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, földművelésügyi miniszter mondott ünnepi beszédet.  Az elhangzott beszédekben méltatták az elesettek hősies helytállását, a rabló háború máig érezhető hatását. Mindketten személyes emléket is őriznek egykori családtagjuk (nagyapjuk, nagybátyjuk) világháborús részvételéről.

Az megemlékezés végén a miniszter úr átadta Györfi Sándor Munkácsy Mihály díjas szobrász és éremművész erre az alkalomra készült kisplasztikáját, és megkoszorúzta az emlékművet.  Az önkormányzat nevében Kerekes András polgármester és Oláh Vince alpolgármester helyezett el koszorút az emlékmű talapzatán. Ezt követően a résztvevő felnőttek és gyerekek mécsest gyújtottak, virággal emlékeztek a világháború tiszaszőlősi áldozataira: 50 halottjára és a 32 eltűnt katonájára. A megemlékezést Sóki Ferenc tárogatóművész világháborús katonadalai zárták.

A megemlékezésről készült fotókat Remek Anita fényképezte.

Kattintson erre a hivatkozásra a kapcsolódó képgaléria megtekintéséhez >>

Utolsó frissités ( 2014. szeptember 26. péntek 10:52 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 109 - 120 / 305

Ma 2017. május 26. péntek, Fülöp és Evelin napja van.

 
Ivóvíz
 
Az okmányirodák működésével kapcsolatos információk:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok
 
 
Az okmányirodák eljárásaira alkalmazott nyomtatványok letöltése:
www.nyilvantarto.hu
 

 
Önkormányzat
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő-testület
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Közérdekű adatok
Helyi adózással kapcsolatos számlaszámok
Helyi iparűzési adó számla:70100073-11069100
Pótlék számla: 70100073-11069124
Gépjárműadó számla:70100073-11069083
Idegenforgalmi adó számla:70100073-11070399
Építményadó számla:70100073-11070076
www.it-nav.hu ZalaegerszegAllas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu Kupon torokszentmiklosallas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés szombathelyallas.hu
Google PageRank
Hírszolgáltatás

© 2017 www.tiszaszolos.hu - Tiszaszőlős község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint