Kezdőlap

Tiszaszőlős weboldala
Karácsony az iskolában - képgaléria
2009. december 23. szerda 09:26
nyitokaracs.jpg2009. december 22.-én karácsonyt ünnepeltek az iskolásaink is, és elmondhatjuk, ismét remekbe szabott műsorral láttak vendégül a gyermekek! Ezen rendezvény fotóit megtekintheti, ha erre a hivatkozásra kattint!
 
Szőlősi Hírek - 2009
2009. december 22. kedd 11:08
A mai naptól megtalálható weblapunkon a Szőlősi Hírek teljes 2009. évi lapszámai! Figyelem! Az interneten olvasható újság technikai okok miatt eltérhet a nyomtatásban olvasható változattól.

Az újságot elérheti erre a hivatkozásra kattintva!
 
Egy éves a Tiszaszőlős Gyermekeiért Alapítvány
2009. november 16. hétfő 11:16
alapitvany1_hirekbe.jpgNovember 14-én délután ismét zsúfolásig megtelt az iskola barátságos, őszi hangulatot sugárzó tornaterme. Az őszi falevelekből készített ötletes képek, a remek töklámpások, a finom enni, innivalók jelezték nagy nap lesz...
 
A megjelenteket Jóvér Kálmánné tanárnő köszöntötte, és emlékeztetett arra, hogy pontosan egy évvel ezelőtt „született” a Tiszaszőlős Gyermekeiért Alapítvány.  Bár nem volt könnyű elkerülni a jogi útvesztőket, az elképzelést siker koronázta, a bíróság bejegyezte az alapítványt, és már az elmúlt tanévben sokan élvezhették a támogatását. Bizonyára vannak nagyobb alapítványok, a mienk attól értékes, hogy a szőlősi gyerekekért van.

Az első születésnapot nagy készülődés előzte meg, gyerekek, tanárok, szülők együtt készültek a nagy napra. Így érthető, hogy sokan izgultak a gyerekek sikeréért. Az est háziasszonya – Csáti Melinda – konferálta a 2 órás változatos műsort, melyben minden osztály képviseltette magát. Gyakran vastaps kísérte az igényesen összeállított produkciókat. Szünetben pedig büfé várta a jó étvágyú közönséget. Az est végén sokaknak kedvezett a szerencse, és értékes tombolaajándékkal zárták az alapítvány egyéves évfordulóját.
A fotókat Oláh Vince készítette.

Erre a hivatkozásra kattintva megtekintheti a rendezvényen készült fotókat.


 
Ünnepeltünk...
2009. október 26. hétfő 08:52
oktobriunnepseg.jpgEmlékezni és tiszteletet leróni gyűltek össze a tiszaszőlősiek az iskola tornatermében október 22-én délután.

A Himnusz hangjai után Kerekes András polgármester ünnepi beszédében méltatatta apáink, nagyapáink nemzedékének bátor tettét, hogy felkeltek a zsarnoki rendszer ellen, tiltakoztak a nemzeti önbecsülés, az erőszak, a Kelet-Európát gúzsba kötő hatalom ellen. Bár harcuk elbukott, de nem bizonyultak gyávának, ügyetlennek, mert a történelmi körülmények erősebek voltak náluk. Pedig csak egy szabad, semleges Magyarországot szerettek volna elérni… Az üzenete azonban máig ható: soha nem szabad megtörni, feladni, beletörődni abba, hogy kiszolgáltatva, a választás szabadsága nélkül éljük le életünket. Emberré és magyarrá a megszerzett, és megőrzött méltóság tesz. Ez szüleink, nagyszüleink nemzedékének ajándéka, amire magyarként legyünk büszkék.
Az ünnepi beszéd után az iskola tanulói korabeli ruhákban, a pesti utca „díszletei” között versekkel emlékeztek az 53 éve történt eseményekre.(Felkészítő nevelő: Szabóné Szegedi Edit)  A méltóságteljes ünnepség után a Szabadság téren megkoszorúztuk a tavaly felavatott emléktáblát, a gyerekek pedig kis zászlókkal, mécsesekkel díszítették a teret.
 
Utolsó frissités ( 2009. október 26. hétfő 09:01 )
 
Érik a szőlő...
2009. október 12. hétfő 10:29
erikavesszo.jpgAz Óvodai nevelés országos alapprogramja kimondja, hogy a „ A népdalok éneklése a gyermek néptáncok és népi játékok a hagyományok megismerését és továbbélését segítik. A gyermek megismeri a szülőföld az ott élő ember, a hazai táj, a helyi néphagyományok, a szokások és a tárgyi kultúra értékei, megtanulja ezek szeretetét, védelmét is.”

Ennek szellemében, a helyi szokások megtartásával az idén is szüreti mulatságot rendeztünk az óvodánkban. Az ünnepi ráhangolódás az ovi galériában látható szüreti eszközök kiállításával kezdődött.
A mulatság napján a nagycsoportos óvodások a szüret hagyományihoz kapcsolódó népi játékokkal, az óvó nénik bordalok éneklésével kedveskedtek vendégeknek és az óvodásoknak. Ezután Nagy Csaba néptánc bemutatójában gyönyörködhettünk, majd akinek kedve támadt táncot ropni a közös táncházba is részt vehetett.
A szüreti mulatság napján a gyermekek az otthon leszüretelt szőlőt reggel magukkal hozták az óvodába, melyet szülők segítségével és a gyermekek közreműködésével - bemutatva a szüret munkafolyamatait - ledaráltunk, majd levét kipréseltük. Az ízletes, édes must mellett finom pogácsával és őszi gyümölcsökkel kínálgattuk a gyermekeket és a vendégeket. Volt ám eszem-iszom, dínom-dánom!           

Óvó nénik
Utolsó frissités ( 2009. október 12. hétfő 10:36 )
 
Különös örökség - könyvbemutató a Könyvtárban
2009. szeptember 03. csütörtök 13:41
konyvbemutato.jpgMüller Katalin - alias Salome Viktória - augusztus 29-én mutatta be a Különös örökség c. első könyvét. Műfaja szerint orvosregény, de fordulatos cselekményében fontos szerepet játszik a szerelem. A Németországban élő magyar származású főszereplő - Maier Klára - egy klinikán megismerkedik Salamon professzorral, és ettől a naptól kezdve mindkettőjük élete megváltozik. Az orvos egyre több időt tölt a kórházban, hogy Klára közelében lehessen. A kórház fehér falai között azonban misztikus, sőt tragikus dolgok is történnek. A cselekménybe újabb személyek bonyolódnak, nyomozás indul, de a folytatást már csak könyvből tudhatjuk meg...

Az írónő elmondása szerint könyve a képzelet szülötte, bár egy esetben valóban megtörtént eseményt is beleszőtt. Jelenleg két újabb könyv megírásán is dolgozik, de erről többet nem árulhat el.
A könyv megvásárolható a Könyvtárban.

A könyvbemutatón készült képeket megtekintheti erre a linkre kattintva!

 
Becsengettek...
2009. szeptember 03. csütörtök 13:26
tanevkicsi.jpgTanévnyitó az iskolában

Mozgalmas nap kezdődött  szeptember 1-én  az általános iskolában. 124 kisdiáknak szólt az iskola csengője. A kisebbek szülőkkel jöttek, az elsősök az óvodában gyülekeztek, és onnan óvó nénik kisérték át az iskolába. Már az iskolaudvaron elkezdődött a nyár emlékeinek felidézése, sőt Oláh Marcell 5. osztályos, Dusza Dominika 2. osztályos tanulók részletes beszámolót tartottak.  Verssel köszöntötték társaikat Hajnal Piroska, Oláh Tamás és Paska Ferenc.

 Tar Lajos igazgató úr ünnepi beszédében megköszönte az iskola fenntartójának a nyári karbantartási munkákat, és tájékoztatta a tanulókat és a szülőket a legfontosabb feladatokról. Az iskola sokféle kulturális és sport programmal készül, de a legfontosabb dolga minden tanulónak a tanulás. A tantestületben nem történt lényeges változás, új nevelő Szabó Anikó angol szakos tanár, aki az 5. osztályosok osztályfőnöke lesz. Külön is köszöntötte a 16 elsős kisdiákot, és apró ajándék kíséretében kívánt sikeres iskolakezdést, jó tanulást. A Szózat hangjai zárták az ünnepséget, majd az osztályfőnökök vezetésével mindenki a tantermekbe vonult. Csak az első osztályosok közül szeppent meg néhány kisdiák, de ők is hamar megvigasztalódtak, mert az első nap csak délig tartott...

Tekintse meg az évnyitó képeit erre a linkre kattintva!

Utolsó frissités ( 2009. szeptember 03. csütörtök 13:27 )
 
Beszámoló a virtusvetélkedő döntőjéről
2009. szeptember 02. szerda 10:21
virtusnyito.jpgNemzetközi döntő, 9. helyezés! 

Augusztus 14-15-16-án került megrendezésre a virtusvetélkedő nemzetközi döntője. Öt kategóriában összesen 34 csapat mérte össze tudását. Pénteken 10 órakor indultunk az útra, hisz az előttünk álló 400 km hosszúnak bizonyult. Csapatunk összeállítása a helyi elődöntőhöz képest kissé megváltozott, de ez sem riasztott minket vissza a megmérettetéstől.


Fél hat körül megérkeztünk Táplánszentkeresztre, felvertük sátrunkat, majd megtekintettük a „küzdőteret”. Bár minden versenyszám ismerős volt, de amikor testközelből megláttuk a súlyokat, a távolságokat felmerült bennünk a kérdés: ”Mi biztosan itt akarunk lenni?” A verseny egyik szabálya, hogy ahány csapat, annyi versenyszám! Ez Tiszaszőlősön 6, Táplánszentkereszten 34 volt. Így könnyebben érzékelhető mindenki számára a verseny nehézsége. A közös vacsora és a megbeszélés után elfoglaltuk szállásunkat Szombathelyen, és készültünk a szombati erőpróbára.

Kattintson a linkre a Virtusvetélkedő döntőjén készült képek megtekintéséhez!

 
Utolsó frissités ( 2009. szeptember 02. szerda 10:23 )
Bővebben...
 
Augusztus 20 - az új kenyér ünnepe
2009. augusztus 19. szerda 08:29
A szőlősi kenyér

kenyer.jpgA régi paraszti háztartásban a kenyérsütés a háziasszony dolga volt. Kenyeret általában egy héten egyszer sütöttek, aminek aztán a következő sütésig ki kellett tartania.


Tizennégy éves korára egy lánygyereknek már el kellett sajátítani a főzés tudományát, 15-16 éves korára pedig a kenyérsütést is. A kenyeret akkor még nem élesztővel készítették, hanem kovásszal, amely az egész folyamatnak a legfontosabb kelléke volt. Nem véletlen, hogy a kovász - amelynek morzsoltka vagy pár volt a neve - minden családban féltve őrzött kincs volt, ezért ez a család összetartozásának is a jelképe. A kovászt kétféle módon készítettek. Sütéskor vettek ki a tésztából, azt liszttel összegyúrták, megsavanyodott, majd megszáradt vagy gyenge sósvízzel leforrázták a lisztet, azt összesodorták, egy kis komlót főztek, átszűrték, és annak levével összenyomkodták, megvárták, amíg megsavanyodik, szétterítették és megszárították.
 
Utolsó frissités ( 2009. augusztus 19. szerda 08:59 )
Bővebben...
 
Megnyílt a könyvtárunkban Müller Katalin festő kiállítása
2009. augusztus 03. hétfő 14:43

kiallitaskep.jpgMüller Katalain 1958. augusztus 31-én Miskolcon született. Édesapja Irhás István, édesanyja Balogh Katalin. Jelenleg Németországban él, de nagyon szívesen jön haza, Magyarországra. Ilyenkor felkeresi Miskolcot, a szülővárosát, majd Tiszaszőlőst, amely 2005-től a második otthonának számít. Itt van a lakása, és ebben a faluban vannak a közeli jó ismerősei és barátai, akikre mindig számíthat.

Akvarell festőtanfolyamot végezett, majd pasztellkréta, acryl- és olajfestészetet tanult Schick Gerhard festőművésznél, aki Nürnbergben a Faber-Castell Akadémia docense.Tagja a "Kunstgilde Berching" és a "Klinikum Művészet" festőművész egyesületnek.
Utolsó frissités ( 2009. augusztus 03. hétfő 18:54 )
Bővebben...
 
Hazai pályán...
2009. július 30. csütörtök 10:57

A következő képriport a szőlősi  Virtusvetélkedőn résztvevő csapatunk nem mindennapi pillanatait örökíti meg...

Hazai pályánA csapat tagjai: Kalóz Imre, Gönczi Ágnes, Nagy Tiborné, Fekete Győzőné, Paskáné Hibler Márta, Paska Zoltánné, Paska Zoltán, Paska  Ferenc, Feketéné Bajzáth Ágnes, Zabolai Lászlóné, Varga Zoltán, Tolvaj László, Halmai János, Simon György, Bohács Róbert, Rostás Gyula, Szombati Benő.

Gratulálunk a jó szerepléshez!

Tekintse meg az eseményen készült képeket a galériában!

Utolsó frissités ( 2009. július 30. csütörtök 11:54 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 Következő > Utolsó >>

Találatok 265 - 276 / 316

Ma 2017. augusztus 19. szombat, Huba napja van.

 
Ivóvíz
 
Az okmányirodák működésével kapcsolatos információk:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok
 
 
Az okmányirodák eljárásaira alkalmazott nyomtatványok letöltése:
www.nyilvantarto.hu
 

 
Önkormányzat
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő-testület
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Közérdekű adatok
Helyi adózással kapcsolatos számlaszámok
Helyi iparűzési adó számla:70100073-11069100
Pótlék számla: 70100073-11069124
Gépjárműadó számla:70100073-11069083
Idegenforgalmi adó számla:70100073-11070399
Építményadó számla:70100073-11070076
www.it-nav.hu ZalaegerszegAllas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu Kupon torokszentmiklosallas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés szombathelyallas.hu
Google PageRank
Hírszolgáltatás

© 2017 www.tiszaszolos.hu - Tiszaszőlős község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint