Kezdőlap arrow Településünkről arrow Képgaléria

Galéria

Jelenleg összesen 5.958 kép van a kategóriákban.
Kategóriák

December 16-án az általános iskola tornatermében megtartott közmeghallgatáson Kerekes András polgármester köszöntötte a megjelenteket, és azzal kezdte beszámolóját, hogy a 2008 évi tervek készítése során aggodalommal nézett a jövőbe, és ezért a kiadásokat takarékosan tervezte meg a képviselőtestület. Továbbra is elsőrendű célként jelölte meg a képviselő-testület az intézményrendszer társulásban történő működtetését, a község arculatának javítását, de az éves költségvetésben a szociálisan hátrányos helyzetűek segítésére is jelentős összeget különített el, amelyet év közben további forrásokkal egészített ki.


A Tiszaszőlősi Iskola Gyermekeiért Alapítvány Kuratóriuma 2008. november 15-én először köszönhette jótékonysági rendezvényén a meghívásukat elfogadó kedves közönséget.
 
A tornateremben szép számmal egybegyűlt vendégek igazán változatos, élményekben gazdag műsort láthattak a helyi iskolások, és a tiszafüredi mazsorettes vendégművészek előadásában. A két felvonás közötti szünetben, a tornaterem előtt kihelyezett töklámpások fényei tették még hangulatosabbá a nap eseményét.
A rendezvény végén – a helyi és vidéki vállalkozóknak, magánszemélyeknek köszönhetően – sok és szép tombolaajándékok találtak gazdára.
A Kuratórium nevében szeretném megköszönni a gyerekeknek, a felkészítő felnőtteknek a műsort, a szülőknek a segítséget, támogatóinknak a felajánlásaikat, ami együttesen eredményezte az est sikerességét.
Bízva abban, hogy jövőre is találkozhatunk:
 
Tar Lajos
Kuratórium Elnöke

A fotókat Bánhalmi Katalin, Boros Lászlóné, Oláh Attiláné készítette.


2008. október 08-át, az Állatok világnapját ünnepeltük iskolánkban. E neves napra meghirdettük az állatok szépségversenyét. A Nóbordán gyülekeztek a tanulók és hozzátartóik, hogy megmutassák kedvenc kis állataikat. Szeretettel beszéltek kutyusaikról, cicáikról, teknőceikről, galambjaikról, kiskacsáikról, nyulaikról és hörcsögeikről. Gyönyörködve néztük a szebbnél-szebb állatokat. Az óvodásokat is meghívtuk erre a szép délutánra. Jó volt látni, hogy mennyi állatbarát kisdiák jár az intézménybe.
Iskolánk meghirdette a „Kedvenc állataim” rajzversenyt is. Sok-sok pályaművet készítettek a gyerekek.
Részt vehettek vetélkedőn is ez alkalomból. Érdekes, vidám feladatokkal mérhették össze tudásukat.
A meghirdetett versenyekben jutalmat kaptak a tanulók.

Anginé Szőnyi Eszter

A fotókat készítette: Tar Lajos


Október 22-én este fáklyás felvonulással kezdődött Tiszaszőlősön az ötvenhatos megemlékezés. A résztvevők az iskolában gyülekeztek, majd az Alkotmány-Szarvas Sándor – Fő úton vonulva égő fáklyákkal érkeztek a pályázati forrásból frissen felújított Szabadság térre.
 
Október 23. TiszaszőlősA Himnusz elhangzása után Varga Mihály országgyűlési képviselő és Kerekes András polgármester emléktáblát avatott az 1956. októberi forradalom és szabadságharc emlékére. Varga Mihály köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy a tiszaszőlősiek méltó módon tudják ünnepelni nagy nemzeti ünnepeinket. Kerekes András pedig méltatta a forradalomban résztvevők hősiességét és a forradalomnak az európai folyamatokban betöltött fontos szerepét. Az általános iskola diákja az alkalomhoz illő irodalmi műsorral készültek, amelyet a kivetítőn megjelenő képek illusztráltak. Az ünnepség végén helyi intézmények és szomszédos települések képviselői megkoszorúzták a frissen felavatott emléktáblát, és befejezésként a népes ünneplő közönség meghallgatta - a kiváló színész, Básti Lajos előadásában felvételről- a Szózatot, miközben a kivetítőn a történelem neves eseményei, helyszínei villantak fel.

Az eseményről készült fotókat Tolvaj Lászlóné és Oláh Vince készítette.


Csodálatos, napsütéses őszi nap köszöntött bennünket szeptember 29-én, hétfőn. A folyosón a galéria - ahol szürettel kapcsolatos eszközök és fotók vannak kiállítva-, és az udvari dekoráció is arról árulkodott, hogy nem mindennapi dolog fog itt történni.

Immár 5.-ik éve rendezünk óvodánkban szüreti mulatságot ilyen formában.
A szülők és mi óvodai dolgozók hozzuk reggel a finom szőlőt, gyümölcsöket és a pogácsát. Néhány apuka már el is kezdi a darálást a kis „présházban”, hogy mire vége a műsornak finom must csöpögjön a préselőből.

Fél 10-kor kezdetét vette a mulatság. Először is a nagycsoportosok kedveskedtek óvodás társaiknak, a szülőknek, vendégeknek és a tavaly még idejáró kis elsősöknek látványos táncukkal, dalos játékokkal.

Ezután a Tiszafüredi Zeneiskola népzenész növendékei szórakoztattak szüreti hangulathoz illő muzsikával, vidám népdalokkal, nagy-nagy sikerrel.

Nagy Csaba és felesége Bea néptánc tanárok, már évek óta elbűvölnek tánctudásukkal és viseletükkel. Előadásuk után táncházat vezettek a gyerekeknek. Szinte minden kisgyerek bekapcsolódott, és minden igyekezetével próbálta követni a nem is olyan egyszerű lépéseket, mozdulatokat.

A kellemes fáradtság után kezdődhetett a várva várt eszem- iszom.
Leültünk a gyerekekkel az udvaron ízlésesen megterített asztalokhoz, ahol volt szőlő, alma, körte, őszibarack, különféle pogácsa és természetesen must. A jóízű falatozás és iszogatás közben megfigyeltük a must készítés folyamatát, megnéztük melyik eszköz mire való.

Tartalmasan és nagyon jó hangulatban telt el ez a délelőtt.

Köszönjük mindazoknak a szülőknek, nagyszülőknek, akik munkájukkal, vagy szőlővel, gyümölcsökkel, pogácsa sütéssel hozzájárultak ahhoz, hogy gyermekeinknek felejthetetlen élményben legyen részük.

Kerekes Andrásné
óvónő


A tiszaszőlősi általános iskolások az idén július 14-19-ig a Velencei-tónál táboroztak. Sok program színesítette ottlétüket. Élményekben gazdagon térhetett mindenki haza.

A képeket készítette: Angi Tamara Veronika.


A fotókat Czipó Zoltán készítette.


A virtus nem idegen magyar embertől… Az erő, a gyorsaság, az ügyesség, a jó csapatszellem mindig kelléke volt a falusi emberek ünnepi rendezvényeinek. Ennek hagyománynak jegyében rendeztük meg június 21-én a „Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője” területi döntőjét 8 csapat (Abádszalók, Alattyán, Berekfürdő, Jánoshida, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős, Tomajmonostora és Sajósenye) részvételével 8 - embert próbáló - versenyszámban. Aki nem próbálta, nem tudhatja milyen nehéz taligát tolni szlalom pályán, tejeskannát cipelni, petrencés rudat tartva Toldi Miklóst utánozni, vagy a speciális szőlősi számot - a gumicsizmát hajítani - széllel szemben. Az erős emberek igazi mutatványa a kamionhúzás, de nem kismiska ehhez képest a 25 mázsás szekértolás sem, partnak felfelé 30 fokos kánikulában. Az igazi csapat szellem a síelésnél mutatkozott meg igazán, hiszen az egy szál lécen egyszerre kellet mozdulni az 5 lábnak…És az eredmény: sok-sok nevetés, a közönség elismerő tapsa, biztatása, na és a serleg a győzteseknek! Az országos döntőbe jutott Abádszalók, Sajósenye, Tomajmonostora csapata. Majd egy magyarosan kalóriadús ebéd - sertéspörkölt mangalicából - az öreg fák alatt. A házigazdák 3. helyezést értek el, de nem szomorkodtak, mert a szőlősieknek egy nagyon szép napot szereztek azzal a gazdag kulturális programmal, amely a verseny és az eredményhirdetés után kezdődött. Éjfélhez közeledve tűzijáték köszöntötte a résztvevőket és a falu lakosságát, majd hajnalig tartó táncmulatság zárta a napot…
A fotókat Pálfi Péter, Szőke Magdolna és Oláh Vince készítette


Powered by: PonyGallery ML
Version 2.4.0, BUILD 20070806

TOP Pályázatok
 
Ivóvíz
 
Az okmányirodák működésével kapcsolatos információk:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok
 
 
Az okmányirodák eljárásaira alkalmazott nyomtatványok letöltése:
www.nyilvantarto.hu
 

 
Önkormányzat
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő-testület
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Közérdekű adatok
Pályázatok
Helyi adózással kapcsolatos számlaszámok
Helyi iparűzési adó számla:70100073-11069100
Pótlék számla: 70100073-11069124
Gépjárműadó számla:70100073-11069083
Idegenforgalmi adó számla:70100073-11070399
Építményadó számla:70100073-11070076
Google PageRank
Hírszolgáltatás

© 2018 www.tiszaszolos.hu - Tiszaszőlős község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint