Kezdőlap

Böllérverseny a szalóki kempingben PDF Nyomtatás E-mail
2008. március 11. kedd 19:12
Böllérverseny a szalóki kempingbenRosszul kezdődött ez a nap annak a 22 malacnak, akiket késsekkel, fényképezőgépekkel, és jófajta fogópálinkával „felfegyverkezett” több száz fős tömeg várt a Füzes kemping fái alatt. Hiába volt lelkükön Gábor atya áldása, elvéreztek a böllérek kezei között…

A szőlősi fiúk sem kegyelmeztek a sorsoláson kapott 110 kilós kocának, és pillantok alatt átsegítették lelkét a másvilágra, hogy aztán testéből a verseny szabályai szerint hurka, kolbász, sonka készüljön. Az előző évi verseny győzteséhez méltóan - versenyen kívül - hagymás vér, orjaleves és töltött káposzta is készült a tábori konyhánkon. A perzselést, a mosást, és a bontást a látogatók élénk érdeklődése kísérte.  Számunkra legfontosabb látogatók a 2 szakmai zsűri tagjai voltak, akik ellenőrizték az udvarunk elrendezését, a feldolgozás szakszerűségét, a böllérek munkamegosztását, de értékelték csapatunk jó hangulatát is. Láthatóan mindenkinek tetszett az a kis múzeum, amely a régi disznótorok emlékét idézte.
Böllérverseny a szalóki kempingbenTöbben fotózták a szőlősi „népviseletbe” öltöztetett ember nagyságú bábukat, és sok-sok látogató csettintett a hagymás vér, a friss pogácsa után elfogyasztott forralt bort dicsérve. Délre már hosszú sorokban várták a vendégek a disznótoros finomságokat. Sokan úgy jöttek hozzánk, hogy emlékeztek a tavalyi ízekre, és türelmesen vártak mikor kerülnek sorra. Megfordultak nálunk lengyelek, németek, ízlett a főztünk a szintén versenyző székelyudvarhelyi magyar lányoknak is. Délután 3 órára elkészült a kóstoló, amit útközben sokan megcsodáltak.
 
Talán ez jól leolvasható Bodrogi Gyula művész úr - a zsűri elnöke – arcáról is. Ekkora befejeződött a pogácsa, és a csigacsináló verseny is. Mindkét versenyben érdekeltek voltunk. Kerekes András polgármester úr pogácsája ismételten elnyerte a zsűri tetszését, és bronz éremmel jutalmazta a káposztával ízesített finomságot. A nyugdíjasaink jókedvű nótázása közben készített csigatészta 1. helyezést ért el.

Böllérverseny a szalóki kempingbenA szervezők jóvoltából részt vettünk az egész napos kulturális programban is. Fellépett a Búzavirág Népdalkör és a Baranta csoportunk.

A zsűri népes közönség előtt hirdetett eredményt. A versenyt – megérdemelten – a tomajmonostorai Pádár József vezette csapat nyerte. Mi „a leglátványosabb csapat” címet kaptuk, és mellé egy ajándékkosarat. Abban állapodtunk meg, hogy jövőre ugyanitt találkozunk….
 
 
A fotókat Gönczi Ágnes és Oláh Vince készítette. 
Utolsó frissités ( 2008. június 07. szombat 10:32 )
 
< Előző   Következő >

Ma 2018. január 24. szerda, Timót napja van.

TOP Pályázatok
 
Ivóvíz
 
Az okmányirodák működésével kapcsolatos információk:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok
 
 
Az okmányirodák eljárásaira alkalmazott nyomtatványok letöltése:
www.nyilvantarto.hu
 

 
Önkormányzat
Közérdekű adatok
Közadatkereső
Bizottságok
Képviselő-testület
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Közérdekű adatok
Pályázatok
Helyi adózással kapcsolatos számlaszámok
Helyi iparűzési adó számla:70100073-11069100
Pótlék számla: 70100073-11069124
Gépjárműadó számla:70100073-11069083
Idegenforgalmi adó számla:70100073-11070399
Építményadó számla:70100073-11070076
www.it-nav.hu ZalaegerszegAllas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu Kupon torokszentmiklosallas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés szombathelyallas.hu
Google PageRank
Hírszolgáltatás

© 2018 www.tiszaszolos.hu - Tiszaszőlős község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint