No comments yet

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény
Széchenyi terv
 
EU TÁMOGATÁSBÓL 8 DB UTCA FELÚJÍTÁSA VALÓSULT MEG TISZASZőLőS KÖZSÉGBEN.

2012. június 25.

A beruházás keretében Tiszaszőlős község önkormányzat belterületén található szilárdburkolattal ellátott útszakasz felújítása valósult meg. Az érintett útszakasz nyolc utcát érint (Szabadság tér, Petőfi utca, Béke utca, Hétvezér utca, Sport utca, Dózsa György utca, Katona József utca, Árpád utca) összesen 3368 m hosszan.

A felújítást 2012. május 4. napján kezdtük meg. A munkálatok befejeződöttek, a műszaki átadás-átvételre 2012. június 18. napján kerül sor.

Településünk a 64/2004.(IV.15.) Korm. rend. alapján területfejlesztési szempontból leghátrányosabbnak minősített 48 kistérség egyikében található. Tiszafüred Várostól történő szétváláskor településünkön a kiépített utak aránya 27 % volt, jelenleg is csak 41 %-os a kiépítettség. A fejlesztés megvalósításával csökkent az infrastruktúrában megmutatkozó elmaradottság és hiányosság, az országos szinthez képest, a régión belüli kiegyenlítést megcélozva. A térségi és települési infrastrukturális elemek nemcsak a lakosság mindennapi igényeinek kielégítését szolgálják, hanem egyben a megfelelő életminőség alapfeltételeit, elősegítik kistérségünk gazdaságának megerősítését, a területi innováció terjedését, a kistérségünkben fellelhető turisztikai attrakciók vonzerejének nagyobb mértékű kihasználását. A fejlesztés lehetőséget teremt településünk vonzóbbá tételére a betelepülni kívánt vállalkozások számára, és már a meglévők helyben tartására. Ezzel valószínűsíthető, hogy csökkenne az álláskeresők száma a településen, jelenleg 13,37 % a munkanélküliek aránya.

A beruházás részben egy 40.397.772.- Ft-os  európai uniós támogatásból, valamint 6.058.508.- Ft saját forrásból valósul meg.

Bővebb információ:

Tiszaszőlős Község Önkormányzat
Kerekes András polgármester
Tel:59/511-408

SajtóközleményTiszaszőlős Község Önkormányzat
5244.Tiszaszőlős, Fő út 21.
Telefon: +36 (59) 511-408
E-mail:postmaster@phszolos.t-online.hu
Honlap: www.tiszaszolos.hu

Post a comment