No comments yet

Tiszaszőlősi Advent 2013

Kellemes Karácsonyi ünnepeket, sikerekben gazdag, boldog Újévet kíván a honlap olvasóinak, Tiszaszőlős lakóinak a képviselőtestület és a Polgármesteri Hivatal nevében Kerekes András polgármester.

Meleg, családias hangulatban teltek a hétvégi  adventi ünnepségek Tiszaszőlősön.
December 18-én az Idősek Klubjában Muliterné Bertók Gyöngyi szakmai vezető fogadta a klubtagokat, valamint Kerekes András polgármestert, Fodor Gusztáv lelkész igazgatót, Kalmárné Nagy Erzsébet szakmai igazgatót, majd egy karácsonyi verssel köszöntötte megjelenteket. Kéki Ibolya lelkipásztor egy bibliai történettel kívánt kellemes karácsonyt. Az ünnepségre hagyományosan meghívást kaptak az óvodások is, akik karácsonyi témájú versekkel, dalokkal szereztek örömet az idős embereknek. A klubtagok sem maradtak adósak, három dallal, a gondozók pedig versekkel készültek. A tiszaszőlősi református egyházközség énekkara előadásában – Kerekes Eliza irányításával – klasszikus téli és karácsonyi dalok csendültek fel. Nem maradt el a műsor utáni vendéglátás sem. Finom kalácsot, süteményt, teát és forralt bort kínáltak a vendégeknek és a klub tagjainak.
A fotókat Omiliák Melinda készítette. Kattintson erre a hivatkozásra a megtekintéshez
 December 21-én az iskolás gyerekek hívták társaikat, a szüleiket, a község lakóit karácsonyi ünnepségre. A szépen „felöltöztetett” tornaterem és egy hatalmas fenyő jelezte, hogy a gyerekek nagyon készültek erre a régen várt napra. Az óvodások ismét feldíszítették az élő karácsonyfát, elringatták a kisdedet, és az óvó nénikkel együtt karácsonyi dalokat énekeltek. Az iskolások műsorát Kökényné Csáti Melinda és Hajdú Istvánné pedagógusok állították össze, és tanították be a szívet melengető műsort. Megelevenedett a karácsonyi ünnepkör egyik szép hagyománya a regőlés, bemutatták Andersen fájdalmasan szép karácsonyi meséjét a Kis gyufaárus lányról, és versekkel, dalokkal teremtettek igazi karácsonyi hangulatot. A gyertyafényes záródallal kívánt az iskola közössége mindenkinek békés, boldog karácsonyt.
A fotókat Oláh Vince készítette. Kattintson erre a hivatkozásra a megtekintéshez
 December 22-én ismét karácsonyi koncert várta az érdeklődőket a tornateremben, ahol forró teával és forralt borral is kedveskedtek a vendégeknek. Itt most az 1906-ban alakult szentgotthárdi fúvószenekar lépett fel. A zenekar évente átlagosan 30 felkérésnek tesz eleget, felléptek már több európai városban, rendszeresen kísérnek mazsorett csoportokat.  Fennállásuk 100. évfordulóján megkapták a Szentgotthárd Városért kitüntetést és a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése Elismerő Oklevelét. Minősítő versenyeken többször arany minősítéssel ismerték el szakmai teljesítményüket.  Az elmúlt években 2 CD-t is megjelentetett a zenekar. Az együttest Rápli Róbert vezényelte.
A 15 éves Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület 2 csoportja ismét színvonalas bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A kis és nagy lányok is szép szakmai sikerrel dicsekedhetnek, hiszen az elmúlt évben is sok helyen felléptek és mindig nagy közönségsikert arattak. Külön öröm, hogy szőlősiek is táncolnak a csoportban. Az együttes művészeti vezetője: Csordásné Kékedi Henriett.
Először léptek fel nálunk Tiszafüred testvér városának – Zentának – mazsorettei. A Flamenco Táncklub mazsorett csoportja 2007-ben alakult és jelenleg 50 tagja van. Az elmúlt 6 év alatt sok helyen felléptek hazájukban, voltak már Horvátországban, Franciaországban, legutóbb a Csehországban megrendezett Európa bajnokságon csillogtatták tudásukat. A csoport vezetője: Horvát Kátai Péter.
A fotókat Oláh Vince készítette. Kattintson erre a hivatkozásra a megtekintéshez

Post a comment