No comments yet

Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetésről

A Tiszaszőlősi Közös Önkormányzati Hivatal felhívja a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja. Az óvodai ellátásban részesülő gyermekeknek jelenleg külön nem kell nyilatkozatot benyújtani, mivel ott nem lesz tavaszi szünet.
 
A fentieken túl az önkormányzat  a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosíthatja  továbbá  azon általános vagy középfokú iskolával tanulói jogviszonyban álló, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorú gyermek részére, aki Tiszaszőlős községben lakóhellyel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik, és életvitelszerűen bejelentett tartózkodási helyén él.
 
Az ingyenes szünidei étkezés a tavaszi szünetben valamennyi, azaz 5 munkanapon keresztül (2016. március 25., 29. 30., 31.  és 2016. április 1.) az Általános Iskola étkezőjében (5244 Tiszaszőlős, Alkotmány út 12. )  helyben fogyasztással vehető igénybe.
 
Amennyiben az étel helyben történő elfogyasztását a gyermek betegsége akadályozza, lehetőség van a szülője, más törvényes képviselője vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára a gyermek részére biztosított étel, ételhordóban történő elvitelére.
 
Felhívjuk a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermek betegsége esetén az étel, ételhordóban történő elvitele orvosi igazolás benyújtása, illetve a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.
 
A szünidei gyermekétkeztetés formanyomtatványon igényelhető, mely formanyomtatványt  gyermekenként kell kitölteni, benyújtási határideje 2016. március 23. 16 óra.
 
A formanyomtatvány beszerezhető:

  • Tiszaszőlősi Közös Önkormányzati Hivatal  Ügyfél-tájékoztató helyisége (5244 Tiszaszőlős, Fő út 21. ),
  • Tiszaszőlősi Gyermekjóléti Szolgálat (5244 Tiszaszőlős, Jókai út 17. ),
  • a nyomtatvány letölthető Tiszaszőlős község honalapjáról is: www.tiszaszolos.hu
A szünidei  gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat benyújtása személyesen ügyfélfogadási időben a Tiszaszőlősi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán, vagy postai úton (5244 Tiszaszőlős, Fő út 21.)  lehetséges.

Tiszaszőlősi Közös Önkormányzati Hivatal

 

Post a comment