Református egyház

„Emeljétek fel kezeiteket e szent helyen és áldjátok az Urat.”
Ez a zsoltárrészlet fogad minden megpihenni vágyó embert, aki Isten közelségét keresi is a Tiszaszőlősi református templom ajtaján belép. A több mint 200 éves templom falai között Istennek ma élő népe ajkáról vasárnapról vasárnapra buzgó imádság és ének hangzik fel:

„Kegyes Jézus itt vagyunk Te szent Igéd hallására,

Gyúljon fel kívánságunk Idvesség tanulására,

Hogy a földtől elszakadjunk, Csak tehozzád ragaszkodjunk.”

Református gyülekezetünk közösségteremtő, közösségépítő hellyé szeretne válni településünkön. Minden korosztály számára kínálunk alkalmakat. Áldott alkalmak szoktak lenni a családi istentiszteletek, amikor a gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt vesznek részt az istentiszteleten. A gyermekek számára szervezett csendes napok, játékos délutánok. A gyülekezet egész közösségével eltöltött kirándulások.

Szeretnénk megmutatni a mi hitünket, kegyességünket cselekedetekben is, a szeretet valós megélésében, gyakorlásában. Igyekszünk a presbitériummal a Nőszövetség tagjaival látogatni az időseket, betegeket. A Tiszafüredi Egészségügyi Gyermekotthonnal tartjuk a kapcsolatot, a fogyatékos gyermekeket látogatjuk, és ők is gazdagítanak bennünket az ő szereplésük, bizonyságtételük által. Több közös napot töltöttünk már együtt Isten szeretetében.

Isten szeretetének megtapasztalásában és nevének segítségül hívásával éljük meg hitünket.

„Várom az urat, várja a lelkem, és bízom ígéretében” /Zsolt 130./

Kéki Ibolya református lelkész

Tekintse meg képgalériánkat.