No comments yet

Önkormányzati hírek

 Október 17-én Nagy Gáspárné a Tiszaszőlős Község Választási Bizottsága elnöke ünnepélyes keretek között átadta a megbízó leveleket a megválasztott polgármesternek, a községi, a roma és a görög nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek.

Az október 12-én megtartott önkormányzati választáson 5 évre Kerekes András polgármester kapott bizalmat, és az alábbi képviselők kerültek megválasztásra:

Községi önkormányzat: Oláh Vince, Szabóné Szegedi Edit, Anginé Szőnyi Eszter, dr. Árvai Péter, Muliterné Bertók Gyöngyi, Soltész András.

Roma nemzetiségi önkormányzat: Nagy Aranka, Nagy Vilmos, Rostás Gyuláné, Farkas Dóra.

Görög nemzetiségi önkormányzat: Czakó László, Borsós Ferenc László, Jakabné Széles Emese.

A megválasztott községi önkormányzat október 27-én tartotta első ülését, melyen részt vett Varga Tibor a Tiszafüredi Járási Hivatal vezetője is. Az ülés a polgármester és a képviselő-testület tagjainak eskütételével kezdődött. Majd titkos szavazással ismételten alpolgármesternek választották meg Oláh Vincét alpolgármesternek, és megállapították a két vezető tisztségviselő illetményét (tiszteletdíját) és költségtérítését.

A képviselőtestület 9 tagú állandó bizottságot (Pénzügyi, Ügyrendi, Szociális, Oktatási és Kulturális Bizottság) hozott létre és megállapította a tagok tiszteletdíját.

Az állandó bizottság önkormányzati képviselő tagjai: Szabóné Szegedi Edit, Muliterné Bertók Gyöngyi, Anginé Szőnyi Eszter, Dr. Árvai Péter, Soltész András.

Az állandó bizottság nem önkormányzati képviselő tagjai: Péntek Ferencné, Leviczki Elemér, Kerekes Andrásné, Tolvaj Lászlóné.

A képviselő-testület megbízást adott az állandó bizottságnak valamint az önkormányzat jegyzőjének, a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatára és a módosítási javaslat képviselő-testület elé történő beterjesztésére.

Az ülés végén Kerekes András polgármester szóban ismertette a település 2014-2019 évi gazdasági programját.

A képviselő-testületi ülés befejezése után az állandó bizottság is megtartotta első ülését.

 Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

A fotókat Remek Anita és Oláh Vince készítette.

Post a comment