No comments yet

Megújult a tornaszoba a Tiszaszőlősi Cseperedő óvodában

Nagy öröm érte intézményünket 2015. augusztusában, mikor az önkormányzat képviselő-testülete határozatban értesített minket arról, hogy 1.000.000. Ft-os támogatást kapunk, melyet játék- sport-, szabadidő eszközök beszerzésére fordíthatunk.

Az óvoda helyiségei közül két szoba funkcionál csoportszobaként, egy kisebből (régi mini csoport) fejlesztő- és logopédiai szobát alakítottunk ki, egyből pedig tornaszoba lett, még 2010-ben, melyet akkor, a meglévő eszközeinkkel rendeztük be. Sajnos ezek már nagymértékben elhasználódtak, elavultak lettek.

 Kollégáimmal közösen döntöttük el, milyen új eszközök kerüljenek a tornaszobába: így vásároltunk bordásfalakat (6 db-ot) és hozzá szőnyeget (két nagyobb, és két kisebb méretűt), két Wesco blokkot, amelyből az egyik lépcsős elemekből, a másik hídból és hozzá tartozó tartóelemekből, szőnyegből áll. Két tornapadot is beszereztünk, valamint egy közel 100 részes nagy „Gonge” egyensúlyozó készletet. Udvaron és bent is használható a Rotikom mászóka, mely alagútjaival igazán izgalmas a kisebbeknek – és a nagyobbaknak is-, a hat kismotor pedig, melyet az udvaron használhatnak igazi kedvenc. A nagyfiúkra is gondoltunk, nekik focikaput vásároltunk.

A gyermekeknek hatalmas öröm volt, amikor birtokba vehették az új, változatos eszközökkel felszerelt tornaszobát. A mozgás az óvodáskorú gyermek számára nélkülözhetetlen tevékenység, és rendkívül fontos. A mozgás fejleszti a gyermek állóképességét, a test koordinált mozgását, egyensúlyérzékét, izomrendszerét, keringési rendszerét és egész személyiségét. Nagyon fontos, hogy óvodáskorú gyermekek sokat játsszanak, és lehetőleg ezt télen-nyáron is a szabad levegőn tegyék, azonban az időjárás nem mindig kegyes hozzánk, ilyenkor a mindennapos mozgás az új eszközökkel a tornaszobában történik.

Itt szeretném megköszönni kollégáim és főleg a gyermekek nevében a lehetőséget, hogy ilyen modern, változatos eszközökkel felszerelt tornaszobát rendezhettünk be számukra, amely sok vidám, önfeledt, boldog pillanatot okoz gyermekeinknek, és emellett egészségüket is szolgálja! Köszönjük szépen!

Szabóné Koczok Nóra
Intézményvezető

Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheted el >>

Post a comment