No comments yet

Nyugdíjas találkozó Tiszaszőlősön

A csepergő eső sem vette el a kedvét, annak a több mint 200 nyugdíjasnak, akik szombaton délután a találkozóra indultak.

Nyugdíjas találkozó Tiszaszőlősön

Külön autóbusszal érkeztek a tiszaszentimrei, a kenderesi, a kunmadarasi vendégek, gyalog, kerékpáron személygépkocsival a helybeliek. Már az iskola udvarán látható sátor, és az onnan érkező ínycsiklandozó illatok is jelezték, nagy nap lesz ma Szőlősön. A zsúfolásig megtelt tornateremben elegánsan díszített asztalok, kellemes zene mellett gyülekezett a láthatóan összeszokott vendégsereg. Szőke Sándorné Juliska néni korát meghazudtoló lelkesedéssel fogadta az érkezőket, majd köszöntötte a megjelenteket: Varga Mihály országgyűlési képviselőt, a helyi képviselőtestület vezetőit és tagjait, a nyugdíjas klubok vezetőit, a szponzorokat és a segítőket.
Kerekes András polgármester köszöntőjében többek között Eszterházy Pétert idézte: „Az újjászületés az öregek kiváltsága…” Pótolhatják azt, amit eddig elmulasztottak, megpróbálhatnak olyat, ami korábban nem sikerült. Sok- sok féle úton jutottak el idáig, szép és keserű tapasztalatok, örömök és csalódások nyomán az igazságot más-más formában fogalmaznák meg. A fiataloknak szükségünk arra, hogy beavatást nyerjenek ebbe a sok éven át érlelődött bölcsességükbe.

Post a comment