No comments yet

Közmeghallgatás Tiszaszőlősön

December 16-án az általános iskola tornatermében megtartott közmeghallgatáson Kerekes András polgármester köszöntötte a megjelenteket, és azzal kezdte beszámolóját, hogy a 2008 évi tervek készítése során aggodalommal nézett a jövőbe, és ezért a kiadásokat takarékosan tervezte meg a képviselőtestület. Továbbra is elsőrendű célként jelölte meg a képviselő-testület az intézményrendszer társulásban történő működtetését, a község arculatának javítását, de az éves költségvetésben a szociálisan hátrányos helyzetűek segítésére is jelentős összeget különített el, amelyet év közben további forrásokkal egészített ki.
Közmeghallgatás TiszaszőlősönA fenti feladatokra az államilag megállapított normatívák, és a pályázatokon elnyerhető összegek biztosították a fedezetet.
A 2008-ban elért eredmények közé soroljuk, hogy elkészült
– 26 millió Ft-ból a 700 méter hosszú Sallai – Bajcsy Zs. – József A. út,
– a Szabadság téren és a Nóbordán átvezető járdák díszburkolata,
– információs, útjelző, utcanév táblák kihelyezése.
Saját forrásból megerősítést kapott a Liliom út, megvásároltuk a Nóborda szomszédságában lévő Szilágyi-féle, és Szabadság út 4. alatti lakásokat.
Ezeken kívül 250 méter új járda épült, sok helyen kijavították a töredezett járdákat, kitisztították az árkokat. A munkák többségét helybeliek végezték, ezzel 93 munkanélkülinek sikerült munkaalkalmat biztosítani. Az év folyamán 32 000 kg élelmiszert osztott ki az önkormányzat a rászorulók között, valamint 60 gyermeknek biztosította a nyári szünetben az ingyenes étkeztetést. A Bursa Hungarica pályázat keretében 8 fő egyetemi-főiskolai hallgató részére megszavazott havi 5000 Ft/fő ösztöndíjat a képviselő-testület. Az év eleji aggodalmak ellenére a településen kiegyensúlyozott volt a pénzügyi helyzet, kifizetetlen számlát nem kell átvinni a következő évre.
A jövőre vonatkozó tervek közzé sorolta a polgármester a piac és a játszótér pályázati támogatásával történő megépítését, valamint Táncsics út egy szakaszának karbantartását.
A jelenlévők kérdéseire válaszolva Kerekes András elmondta, hogy jövőre csökken a szemétszállítás díja, 2009-ben ismételten megpályázzuk a Tiszához vezető kerékpárutat, és a jogi rendezése után dönt a testület szőlősi kikötő „sorsáról”. Kiss Endre választópolgár a hozzászólásában elégedettségét és elismerését fejezte ki az önkormányzat 2008-as munkájával kapcsolatban, amivel a hallgatóság egyetértett.

Post a comment