No comments yet

Hagyományőrző böllércsapat Abádszalókon

Az idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Abádszalókon a Tiszator Böllérverseny. Településünk böllércsapata eddig minden évben részt vett ezen a rangos versenyen. Most is nagy izgalommal vártuk, hogy mit szól a közönség a rendhagyó „kolbászterveinkhez”.

Hagyományőrző böllércsapat AbádszalókonA megszokott néprajzi kiállítás megtekintése után a lelkes csapattagok és segítőik már a citromos, zelleres és sajtos-krumplis kolbász kóstolására készültek. De mint később kiderült nemcsak mi, hanem a közönség is erre „gyúrt”. Tudtuk, hogy a zsíros kenyér, a sült vér, az orjaleves, a toros- és töltött káposzta, a májas hurka, a tepertő, a forralt bor és a tea sikert arat, de az a bizonyos egyedi ízesítésű kolbászkülönlegességek minden érdeklődést felülmúltak. Amikor már  elfogyott 40 kg kenyér, a két üst töltött- és toroskáposzta, és még mindig hosszú sor kígyózott a hurkáért, a kolbászért – és még mi sem ettünk -, akkor azt mondtuk: „ Na, ez ismét jól sikerült!!!!”
Köszönjük Gönczi Sándornénak, Kócs Lászlónak, Leviczki Elemérnének, Oláh Attilának, Paska Zoltánnak, és Tolvaj Lászlónak – csapatunk tagjainak-, a segítőknek és családtagjaiknak, hogy sikert arattunk Abádszalókon! A zsűri szerint mi voltunk azok akik, leginkább megőrizték a disznótorok igazi hangulatát, hagyományait.
Jövőre ismét megpróbáljuk!

Post a comment