No comments yet

Talpra magyar…!

Talpra magyar...!

Ünnepi műsorral és koszorúzással köszöntötte Tiszaszőlős lakossága a 164 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc emléknapját.
Az iskola tornatermében összegyűlt ünneplők elénekelték a Himnuszt, majd Kerekes András polgármester személyes hangú ünnepi köszöntőjében méltatta az ünnep jelentőségét és máig ható tanulságait. Kiemelte, hogy bár időben egyre távolabb leszünk az eseményektől, egyre inkább érezzük mennyire fontos volt számunkra ez a sorsfordító márciusi nap.
Az ünnepi beszéd után az óvodások versekkel, dalokkal köszöntötték március idusát. Ezt követően az iskolások színvonalas irodalmi műsora következett, melyet Szabóné Szegedi Edit tanárnő állított össze és tanított be. Nagy sikert aratott a 4. osztályos fiúk „férfias” toborzója. Az ünnepi műsort a nemzeti színű zászlókat tartó szereplők alkotta élőkép zárta.
A megemlékezés a kopjafánál folytatódott, ahol Ökrösné Fekete Claudia tanítónő ihletett szavalata után az önkormányzatok, az intézmények, az egyházak és a civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el a kopjafánál, az óvodások pedig kis zászlóikat hozták ki a parkba. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.

A fotókat Oláh Vince és Gönczi Ágnes készítette.

Post a comment