No comments yet

Elballagtak az iskolások is…

Elballagtak az iskolások is...Június 23-án ballagással és a tanévzáró ünnepéllyel véget ért a tanév a szőlősi iskolában is. Ilyenkor valamennyi osztály virágokkal díszíti a tantermet, és a táblára felkerül a várva-várt szó: VAKÁCIÓ! A 8. osztályos tanulók még egyszer végig sétálnak az iskolában és elköszönnek a kisebb társaiktól, majd ünnepségen a tanáraiktól, nevelőiktől. Az iskolazászlóra a szalagot kötnek, és átadják megőrzésre a hetedik osztályosoknak.

Az ünnepségen Tar Lajos igazgató úr – aki az idén a 8. osztályosok osztályfőnöke is volt – búcsúzott a végzősöktől, és „Jó szelet, jó utat, jó reményt” kívánt diákjainak. Ünnepi beszédében értékelte a tanévet. Kiemelte, hogy az iskola elengedhetetlen alap-tudnivalókat közvetített a felnövekvő nemzedék számára, és mindenki számára lehetővé tette a neki leginkább megfelelő ismeretek megszerzését-megtanulását.
Az ünnepségen kapta meg  kitűnő ill. jeles bizonyítványát ,valamint Kerekes András polgármestertől a könyvjutalmat:
Szőnyi Krisztina, Vígh Boglárka, Peteh Ferenc,    Dusza Dominika, Fekete Szabolcs, Oláh Julianna, Oláh Tamás, Földvári Tünde,    Oláh Márk, Vígh Kamilla, Zolnai Szimonetta, Bodnár Laura, Máté Evelin, Mészáros István, Fekete Győző, Imre Előd, Kun Levente, Nagy Dominik Rómeó, Révész Szimonetta, Szőnyi Imre, Sipos Szabolcs.
Ugyancsak az ünnepségen adta át Balázs István kuratóriumi elnök az osztályukban legjobb tanulmányi eredményt elért tanulóknak a „Cseh István és néhai Szilágyi Ida Alapítvány” pénzjutalmát: Dobos Viktória, Peteh Ferenc, Sipos Szabolcs, Vígh Boglárka, Zolnai Dominika, Csáti Norbert, Török László, Szőnyi Krisztina, Sári Bianka, Oláh Marcell, Penti Péter, Bencze Viktória, Fekete Imre.
Az ünnepség végén Tar Lajos igazgató megköszönte a szülők és az önkormányzat támogatását, majd a Szózat elhangzása után a tanulók az osztályfőnöküktől vehették át az éves munkájukról készült bizonyítványt.
A fotókat Oláh Vince készítette.

Post a comment