No comments yet

Tanulmányi kiránduláson voltam Németországban…

2012. december első hetében a Comenius pályázat keretében részt vehettem hét, tanulmányaiban és nyelvtudásában jeleskedő tanuló társaságában egy tanulmányi kiránduláson Németországban.

Tanulmányi kiránduláson voltam Németországban...A Tiszaszőlősi Általános Iskolából rajtam kívül Sári Bianka tanuló és Szabó Anikó kísérő tanárnő, valamint a Kossuth Lajos Gimnáziumból öt diák és kísérő tanárai utaztak a csoporttal. Elsőként München csodálatos látnivalóit néztük meg. Majd Uffenheim-be vonattal jutottunk el, ahol már várta a tanulókat az a német család, akik egy hétig vendégül láttak bennünket. Én egy nagyon kedves családhoz kerültem, ahol egy korombeli lánnyal kötöttem mély barátságot. A hét folyamán sok programot szervezett nekünk a helyi iskola és a település. Tanórán és karácsonyi koncerten vehettünk részt, majd táncház keretében ismerkedhettünk egymással. Ellátogattunk Rothenburgba, ahol megcsodálhattuk különleges látnivalóját is: az egész évben nyitva tartó hatalmas karácsonyi üzletet. Würzburg-ban a várat és a várost tekintettük meg. Hazafelé még megnéztük Nürnberg csodás látnivalóit, nevezetességeit, valamint különleges stílusban épült lakóházait. Egy életre szóló élménnyel tértünk haza, melyről fényképes beszámolót készítettem.
Szeptemberben ismét találkozhatunk a német vendéglátó diákokkal, akik cserediákként jönnek egy hétre hozzánk, hogy megismerhessék Magyarországot, illetve Tiszafüredet, Tiszaszőlőst és a környék látnivalóit, nevezetességeit.

Köszönöm a lehetőséget Monokiné Andrási Edit tiszafüredi tanárnőnek, hogy megírta a pályázatot, megszervezte ezt a csodálatos tanulmányi kirándulást, melyen én is részt vehettem.
Szőnyi Krisztina
8. osztályos tanuló

Post a comment